Свържи се с нас:
0886 401 409

Меню
Меню
Как най-точно да измерим номера за обувки при малки деца?

24.09.2019 10:12:03

Как най-точно да измерим номера за обувки при малки деца?

Обувките за прохождане са изключително важни. Много е трудно да подберем точния номер, когато детенцето е съвсем мъничко, дори още пълзи и не може да говори. Често пъти родителите се чудят и се притесняват дали обувчиците стискат или пък не са твърде големи и ще пречат при ходене. 

Натискането на върха на обувките и тестът с палец не са методи, на които може да се разчита. Децата автоматично прибират пръстчетата си при такъв натиск и така може да се заблудите, че обувката е по-голяма. 

Има няколко основни правила, които, ако спазвате при избора на обувки, ще прецените кой е най-подходящият номер за Вашето детенце:

  • Сложeте детето да стъпи босо на бял лист. Нека да бъде максимално отпуснато и стъпило с цялата си тежест. Ако все още не може да стои стабилно, може леко да го придържате, но целта е да се е отпуснало максимално. 
  • След това отбелязвате с химикал чертичка при края на петичката и при върха на големия пръст. 
  • Измервате със сантиметър перпендикуляра между двете чертички и виждате колко дълго е крачето му. 
  • За да определите номера на обувката добавете още 6-7 мм. В зимните периоди може и до 1 см. 

Детските обувки трябва да са малко по-големи от дължината на крачето, тъй като то расте постоянно, и да са с по-широка предна част, за да се чувства детето удобно и свободно да движи пръстчета си.

Блог

Блог

Как най-точно да измерим номера за обувки при малки деца?

Измерване на номера на обувки, правилен номер за моето дете

Как да измерим правилния номер обувки, пантофи, сандали, маратонки, сникерси, гуменки, джапанки на моето дете - момче или момиче, на моето бебе. Как да измерим правилния номер обувки, пантофи, сандали, маратонки, сникерси, гуменки, джапанки на моето дете - момче или момиче, на моето бебе. 2021-02-19T12:54:17+02:00 Как най-точно да измерим номера за обувки при малки деца?

<p><span style="font-weight: 400;">Обувките за прохождане са изключително важни. Много е трудно да подберем точния номер, когато детенцето е съвсем мъничко, дори още пълзи и не може да говори. Често пъти родителите се чудят и се притесняват дали обувчиците стискат или пък не са твърде големи и ще пречат при ходене.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Натискането на върха на обувките и тестът с палец не са методи, на които може да се разчита. Децата автоматично прибират пръстчетата си при такъв натиск и така може да се заблудите, че обувката е по-голяма.</span>&nbsp;</p> <p><strong><em>Има няколко основни правила, които, ако спазвате при избора на обувки, ще прецените кой е най-подходящият номер за Вашето детенце:</em></strong></p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Сложeте детето да стъпи босо на бял лист.&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Нека да бъде максимално отпуснато и стъпило с цялата си тежест. Ако все още не може да стои стабилно, може леко да го придържате, но целта е да се е отпуснало максимално.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">След това отбелязвате с химикал чертичка при края на петичката и при върха на големия пръст.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">Измервате със сантиметър перпендикуляра между двете чертички и виждате колко дълго е крачето му.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;"><span style="font-weight: 400;">За да определите номера на обувката добавете още 6-7 мм. В зимните периоди може и до 1 см.</span>&nbsp;</li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://k-k.bg/category/detski-obuvki" title="Детските обувки | Колев и Колев">Детските обувки</a> трябва да са малко по-големи от дължината на крачето, тъй като то расте постоянно, и да са с по-широка предна част, за да се чувства детето удобно и свободно да движи пръстчета си.</span></p>

Сравнение на продукти