Свържи се с нас:
0886 401 409

Ново поколение 3D плетени бебешки буйки KK

Jan/20/2021

Ново поколение 3D плетени бебешки буйки KK

 Ново поколение бебешки буйки пусна на пазара компанията Колев и Колев в началото на 2021 година. В тях се съчетават всички удобства на любимите на поколения български майки класически бебешки буйки за прохождане и най-новите тенденции в дизайна и материалите при спортните обувки на водещите световни спортни марки - Nike, Puma, Adidas.

Иновативна 3D плетена технология и материали

Бебешките буйки K-nit Play са изработени чрез иновативна 3D технология на плетене на горната част, което ги прави изключително меки и дишащи. Характерното за тази технология е, че обувката се изплита в обем, цялостно, както чорапчето обгръща нежно крака и му осигурява максимална подвижност и гъвкавост, за да се развива естествено.

Плетената част на обувките е изработена на плетачни машини Stoll, Германия от екипа на Karl Mayer Stoll Textilmaschinenfabrik GmbH в България. Специализираните машини изплитат едновременно вътрешната и външната част на буйката, без да оставят груби ръбове и шевове, които да притискат крачето. Плетеният текстил е с многослойна структура, което дава здрава и устойчива форма на обувката.  Четири нишки от различни прежди със специфични характеристики (дебелина, здравина, еластичност) се използват в конструкцията, за да бъде буйката мека, но и здрава - по-твърда и подкрепяща при пръстите и петите, фина и еластична - при глезена. Това са ключови нужди на крачетата на този етап от развитието на малките деца. 

Преждите, които се използват в 3D K-nit технологията са сертифицирани според стандарта OEKO-TEX® Standard 100, product class I, че са подходящи и безопасни за деца и бебета.

 

Не само горната част на новата плетена буйка е различна и специална. 

Отвътре е вложена мека стелка, конкретно разработена и формована за този модел, за да се чувстват малките прохождащи крачета стабилно и комфортно. Стелката е двуслойна, с антибактериална дишаща основа и поресто микрофибърно покритие, което лесно попива и изпарява потта.  

Ходилото е от термокаучук TR - леко, гъвкаво и неплъзгащо се, за да осигури сигурни и стабилни първи малки крачки. Проектирано е прецизно с точната дебелина и мекота, за да защитава от неравностите на повърхностите вкъщи и навън. 

Бебешка буйка с цип - запазената марка на Колев и Колев

Класическите бебешки буйки с цип са най-продаваните обувки на Колев и Колев вече над 22 години. Без значение дали са тип мокасини, спортни, топли зимни или тип сандали, те са еднакво добри и подходящи за подкрепата на детските крачета в техните първи крачки. 

Затова и в новото поколение бебешки буйки K-nit Play сме запазили основните предимства на класическите модели буйки за прохождане:

 • Меки и комфортни, защитаващи нежните крачета
 • Изработени от най-леки материали, за да е леко на несвикналите с обувки крачета;
 • С гъвкава подметка, която да осигурява свобода и лекота на движението, но също и да не се пързаля при пристъпване;
 • Лесно да се обуват и събуват като “на игра”, благодарение на цялостното отваряне на ципа през ходилото;
 • С широка предна част, за свобода на малките пръстчета

И сме надградили с:

 • По-добри дишащи свойства - основно предимство на плетената конструкция;
 • По-добро прилягане на буйката към крачето;
 • Повече гъвкавост и свобода на движението и на растежа - от многослойната структура на плетенето;
 • По-мека стелка, която се наглася по крачето и не се пързаля
 • Още по-лека буйка за прохождане като цяло.

 

И една изненада!

Новите бебешки буйки K-nit Play могат да се перат в пералня, тъй като са изработени от устойчив плетен текстил, без лепене. Това би било голямо улеснение за майките на малчуганите. Препоръчително е да се избере програма с температура не повече от 40°C.

За сравнение, при класическите обувки от кожа и микрофибър не е подходящо машинно пране, тъй като се нарушава лицевото покритие и се променят цветовете. 

С уважение и грижа към природата 

С използването на 3D технологията на плетене при новите буйки за прохождане K-nit Play компанията Колев и Колев дава своя дял в по-зеленото и по-екологично бъдеще за децата ни. 

При триизмерното изплитане горната част на обувката излиза напълно готова, като се използва само точно необходимото количество прежда, без да е нужно кроене и изрязване, което спестява материали, енергия, намалява отпадъците. Част от преждите са произведени от рециклирани PET бутилки. А плетените текстилни материали вместо традиционните кожени значително намаляват въглеродния отпечатък на обувките и производството върху околната среда.

Кога да обуем бебешките буйки K-nit Play 

Естественото развитие на децата и детските крачета е част от философията на Колев и Колев. Ние вярваме, че детето трябва да расте при условия максимално близки до натуралните. Новото поколение бебешки буйки K-nit Play изцяло отговаря на разбирането за босо ходене – широка предна част, много мека обувка, равно, леко и гъвкаво ходило, мека равна стелка, които на практика почти да не се усещат. Така, при ходене по неравни повърхности се стимулират активните точки на стъпалото, създава се верен усет за околната среда и стабилност, заякват мускулите, изгражда се правилна стойка и походка и малките изследователи растат свободно, пълноценно и уверено.   

 Буйките са най-подходящите обувчици за децата на прага на прохождането, когато пълзят, изправят се и правят своите първи стабилни крачки. Обикновено това се случва в периода между 9 и 18 месеца, но трябва да се има предвид, че всяко дете прохожда по различно време и с различни темпове, тогава когато то само се почувства уверено. 

Как да изберем подходящия размер бебешки буйки 

Понякога е трудно да се определи точния размер обувки за най-малките дечица. Крачетата са още неоформени, меки и пухкави. Препоръчваме да следвате тези стъпки, за да се справите по-лесно:

 1. Сложете детето да стъпи право на бял лист. Нека да бъде максимално отпуснато и стъпило с цялата си тежест.
 2. Отбележете с молив върху листа линия при върха на палеца и успоредна на нея линия при края на петичката.
 3. Измерете перпендикулярно разстоянието между двете линии в сантиметри. 
 4. Добавете още 6-7 мм към измереното, за да определите номера на обувката.  
Размер Дължина на стелка/см/
№15/16 11.2
№17/18 12.2
№19/20 13.2
№21/22 14.1

Как най-точно да измерим номера за обувки при малки деца?

Бебешки буйки K-nit Play - идеалният подарък

Новите плетeни бебешки буйки K-nit Play изглеждат чудесно в своите изчистени класически цветове и актуален дизайн, както за момичета, така и за момчета. Могат да се комбинират с всякакви тоалети и стил - спортни и официални. Подходящи са за всички сезони, за разходка, за игри навън, дори вместо пантофки вкъщи.

Те са идеалният подарък за всички малки дечица на възраст от 6 до 18 месеца - за рожден ден, кръщене, имен ден, за всички лични празници. 

Нашият опит показва, че често на малките деца им трябват поне по 2 чифта - по един за вкъщи и един за навън. 

Ето защо никога няма да сбъркате с този подарък -  чифт нови 3D плетени бебешки буйки K-nit Play

Разгледайте предлаганите от нас обувки за прохождане.

Блог

Блог

Ново поколение 3D плетени бебешки буйки KK

Ново поколение 3D плетени бебешки буйки KK

Разберете защо новите бебешки буйки с цип K-nit Play на Колев и Колев са толкова меки и дишащи. Те са чудесен избор за обувки за прохождане заради 3D плетената си горна част и гъвкавото ходил Разберете защо новите бебешки буйки с цип K-nit Play на Колев и Колев са толкова меки и дишащи. Те са чудесен избор за обувки за прохождане заради 3D плетената си горна част и гъвкавото ходил 2021-03-18T11:22:04+02:00 Ново поколение 3D плетени бебешки буйки KK

<p>&nbsp;Ново поколение бебешки буйки пусна на пазара компанията Колев и Колев в началото на 2021 година. В тях се съчетават всички удобства на любимите на поколения български майки класически бебешки буйки за прохождане и най-новите тенденции в дизайна и материалите при спортните обувки на водещите световни спортни марки - Nike, Puma, Adidas.</p> <h2>Иновативна 3D плетена технология и материали</h2> <p><strong>Бебешките буйки K-nit Play </strong>са изработени чрез иновативна 3D технология на плетене на горната част, което ги прави изключително меки и дишащи. Характерното за тази технология е, че обувката се изплита в обем, цялостно, както чорапчето обгръща нежно крака и му осигурява максимална подвижност и гъвкавост, за да се развива естествено.</p> <p>Плетената част на обувките е изработена на плетачни машини Stoll, Германия от екипа на Karl Mayer Stoll Textilmaschinenfabrik GmbH в България. Специализираните машини изплитат едновременно вътрешната и външната част на буйката, без да оставят груби ръбове и шевове, които да притискат крачето. Плетеният текстил е с многослойна структура, което дава здрава и устойчива форма на обувката.&nbsp; Четири нишки от различни прежди със специфични характеристики (дебелина, здравина, еластичност) се използват в конструкцията, за да бъде буйката мека, но и здрава - по-твърда и подкрепяща при пръстите и петите, фина и еластична - при глезена. Това са ключови нужди на крачетата на този етап от развитието на малките деца.&nbsp;</p> <p>Преждите, които се използват в 3D K-nit технологията са сертифицирани според стандарта OEKO-TEX&reg; Standard 100, product class I, че са подходящи и безопасни за деца и бебета.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14313/files/image/1-6007f54d629aa.jpg" width="222" height="277" /></p> <p>Не само горната част на новата плетена буйка е различна и специална.&nbsp;</p> <p>Отвътре е вложена <strong>мека стелка</strong>, конкретно разработена и формована за този модел, за да се чувстват малките прохождащи крачета стабилно и комфортно. Стелката е двуслойна, с антибактериална дишаща основа и поресто микрофибърно покритие, което лесно попива и изпарява потта.&nbsp;&nbsp;</p> <p><strong>Ходилото</strong> е от термокаучук TR - леко, гъвкаво и неплъзгащо се, за да осигури сигурни и стабилни първи малки крачки. Проектирано е прецизно с точната дебелина и мекота, за да защитава от неравностите на повърхностите вкъщи и навън.&nbsp;</p> <h2>Бебешка буйка с цип - запазената марка на Колев и Колев</h2> <p>Класическите бебешки буйки с цип са най-продаваните обувки на Колев и Колев вече над 22 години. Без значение дали са тип мокасини, спортни, топли зимни или тип сандали, те са еднакво добри и подходящи за подкрепата на детските крачета в техните първи крачки.&nbsp;</p> <p>Затова и в новото поколение бебешки буйки K-nit Play сме запазили основните предимства на <strong>класическите модели буйки за прохождане</strong>:</p> <ul> <li>Меки и комфортни, защитаващи нежните крачета</li> <li>Изработени от най-леки материали, за да е леко на несвикналите с обувки крачета;</li> <li>С гъвкава подметка, която да осигурява свобода и лекота на движението, но също и да не се пързаля при пристъпване;</li> <li>Лесно да се обуват и събуват като &ldquo;на игра&rdquo;, благодарение на цялостното отваряне на ципа през ходилото;</li> <li>С широка предна част, за свобода на малките пръстчета</li> </ul> <p>И сме <strong>надградили</strong> с:</p> <ul> <li>По-добри дишащи свойства - основно предимство на плетената конструкция;</li> <li>По-добро прилягане на буйката към крачето;</li> <li>Повече гъвкавост и свобода на движението и на растежа - от многослойната структура на плетенето;</li> <li>По-мека стелка, която се наглася по крачето и не се пързаля</li> <li>Още по-лека буйка за прохождане като цяло.</li> </ul> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14313/files/image/k-nit_tech_v1.jpg" width="599" height="599" /></p> <h3>И една изненада!</h3> <p>Новите бебешки буйки K-nit Play <strong>могат да се перат в пералня, </strong>тъй като са изработени от устойчив плетен текстил, без лепене. Това би било голямо улеснение за майките на малчуганите. Препоръчително е да се избере програма с температура не повече от 40&deg;C.</p> <p>За сравнение, при класическите обувки от кожа и микрофибър не е подходящо машинно пране, тъй като се нарушава лицевото покритие и се променят цветовете.&nbsp;</p> <h2>С уважение и грижа към природата&nbsp;</h2> <p>С използването на 3D технологията на плетене при новите буйки за прохождане K-nit Play компанията Колев и Колев дава своя дял в по-зеленото и по-екологично бъдеще за децата ни.&nbsp;</p> <p>При триизмерното изплитане горната част на обувката излиза напълно готова, като се използва само точно необходимото количество прежда, без да е нужно кроене и изрязване, което спестява материали, енергия, намалява отпадъците. Част от преждите са произведени от рециклирани PET бутилки. А плетените текстилни материали вместо традиционните кожени значително намаляват въглеродния отпечатък на обувките и производството върху околната среда.</p> <h2>Кога да обуем бебешките буйки K-nit Play&nbsp;</h2> <p>Естественото развитие на децата и детските крачета е част от философията на Колев и Колев. Ние вярваме, че детето трябва да расте при условия максимално близки до натуралните. Новото поколение бебешки буйки K-nit Play изцяло отговаря на разбирането за <strong>босо ходене</strong> &ndash; широка предна част, много мека обувка, равно, леко и гъвкаво ходило, мека равна стелка, които на практика почти да не се усещат. Така, при ходене по неравни повърхности се стимулират активните точки на стъпалото, създава се верен усет за околната среда и стабилност, заякват мускулите, изгражда се правилна стойка и походка и малките изследователи растат свободно, пълноценно и уверено.&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p>&nbsp;Буйките са най-подходящите обувчици за децата на <strong>прага на прохождането, когато пълзят, изправят се и правят своите първи стабилни крачки</strong>. Обикновено това се случва в периода между 9 и 18 месеца, но трябва да се има предвид, че всяко дете прохожда по различно време и с различни темпове, тогава когато то само се почувства уверено.&nbsp;</p> <h2>Как да изберем подходящия размер бебешки буйки&nbsp;</h2> <p>Понякога е трудно да се определи точния размер обувки за най-малките дечица. Крачетата са още неоформени, меки и пухкави. Препоръчваме да следвате тези стъпки, за да се справите по-лесно:</p> <ol> <li>Сложете детето да стъпи право на бял лист. Нека да бъде максимално отпуснато и стъпило с цялата си тежест.</li> <li>Отбележете с молив върху листа линия при върха на палеца и успоредна на нея линия при края на петичката.</li> <li>Измерете перпендикулярно разстоянието между двете линии в сантиметри.&nbsp;</li> <li>Добавете още 6-7 мм към измереното, за да определите номера на обувката.&nbsp;&nbsp;</li> </ol> <table height="160" style="height: 160px; width: 89.6917%;"> <tbody> <tr> <td class="text-alignleft" style="width: 40%;"><strong>Размер</strong></td> <td style="width: 126.279%;"><strong>Дължина на стелка/см/</strong></td> </tr> <tr> <td class="text-alignleft" style="width: 40%;">№15/16</td> <td style="width: 126.279%;">11.2</td> </tr> <tr> <td class="text-alignleft" style="width: 40%;">№17/18</td> <td style="width: 126.279%;">12.2</td> </tr> <tr> <td class="text-alignleft" style="width: 40%;">№19/20</td> <td style="width: 126.279%;">13.2</td> </tr> <tr> <td class="text-alignleft" style="width: 40%;">№21/22</td> <td style="width: 126.279%;">14.1</td> </tr> </tbody> </table> <p><a style="color: blue;" href="https://k-k.bg/article/kak-nay-tochno-da-izmerim-nomera-za-obuvchici-pri-malki-deca">Как най-точно да измерим номера за обувки при малки деца?</a></p> <h2>Бебешки буйки K-nit Play - идеалният подарък</h2> <p>Новите плетeни бебешки буйки K-nit Play изглеждат чудесно в своите изчистени класически цветове и актуален дизайн, както за момичета, така и за момчета. Могат да се комбинират с всякакви тоалети и стил - спортни и официални. Подходящи са за всички сезони, за разходка, за игри навън, дори вместо пантофки вкъщи.</p> <p>Те са идеалният подарък за всички малки дечица на възраст от 6 до 18 месеца - за рожден ден, кръщене, имен ден, за всички лични празници.&nbsp;</p> <p>Нашият опит показва, че често на малките деца им трябват поне по 2 чифта - по един за вкъщи и един за навън.&nbsp;</p> <p>Ето защо никога няма да сбъркате с този подарък -&nbsp; чифт нови <a style="color: blue;" href="https://k-k.bg/selection/k-nit-play">3D плетени бебешки буйки K-nit Play</a></p> <p>Разгледайте предлаганите от нас <a href="https://k-k.bg/category/buyki" title="обувки за прохождане | Колев и Колев">обувки за прохождане</a>.</p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки