Свържи се с нас:
0886 401 409

От какви обувки се нуждае всяко дете, докато расте?

01.03.2021 13:18:40

От какви обувки се нуждае всяко дете, докато расте?

От първите стъпки, през разходките и игрите навън, до детската градина и училището децата винаги се нуждаят от удобни обувки. Те трябва да са внимателно подбрани според възрастта им, индивидуалните характеристики на крачетата им, сезона и нуждите им. Изборът на правилните обувки е много важен за малките деца, тъй като стъпалото им все още се развива. В ранна детска възраст крачетата са още меки и податливи, затова носенето на неподходящи обувки може да доведе до трайни увреждания, не само на ходилата, но и на цялостната стойка и походка на детето. Вижте от какви видове обувки се нуждае всеки малчуган, докато расте!   

Обувки 1

Съвети при избора на обувки за деца   

Преди да стигнем до различните видове обувки, има няколко универсални съвета, които ще ви помогнат при избора:   

 • Винаги измервайте стъпалата на детето, преди да купите детски обувки. При нужда можете да се консултирате със специалист в магазин за детски обувки, който ще ви помогне да определите точния номер обувки за малчугана.
 • Обувките не трябва да са нито прекалено големи, за да не се изваждат, нито прекалено малки, за да не стягат крачетата.
 • Предната част на обувките трябва да е по-широка от петата. Избягвайте обувки със заострен връх, тъй като те ограничават мястото, необходимо на пръстите, за да се движат свободно.
 • Обувките трябва да осигуряват опора на крака, особено около петата. Дори сандалите е добре да са със затворена пета, особено за по-малки деца.
 • Когато купувате детски обувки, трябва да има приблизително 1 см празно пространство за движение на пръстчетата.
 • Обувките трябва да са леки и да позволяват на крака да стъпва естествено. Следете дали подметката е гъвкава.
 • Стелките в обувките трябва да са меки и нежни и да не запарват краката.
 • Уверете се, че детските обувки имат добро сцепление с различни повърхности. Това е особено важно за зимните обувки – боти и ботуши, както и за спортните обувки, с които децата са най-активни.
 • Първите детски обувки трябва да имат твърда предна част, за да предпазват нежните пръстчета от наранявания.
 • За по-малки деца избирайте обувки с велкро лепенки, след това можете да преминете на цип, а накрая – на връзки.
 • Детските обувки трябва да са изработени от естествени материали – те са безопасни, позволяват на крака да диша и имат много по-дълъг живот.
 • Малчуганите имат нужда от ортопедични обувки само при доказан медицински проблем, който трябва да се лекува. Във всички останали случаи избирайте качествени нормални обувки.   

Първите обувки – буйките

Буйките са първите обувки, които се озовават върху детското краче, затова те трябва да са напълно безопасни и да подпомагат правилното развитие. През последните 25 години ние от Колев и Колев наложихме буйката като най-добрия избор за прохождащи деца. Тя е лека и мека. Лицевата ѝ част е от микрофибър, ходилото е от каучук, има нежна яка, която предпазва глезена. Ципът на буйката минава през средата на ходилото, което я прави изключително лесна за обуване. Тези обувки дават необходимата свобода на движение на пръстчетата и защитават крачетата от удари и наранявания. Буйките на Колев и Колев са изработени от напълно безопасни материали, за да се гарантира здравето на малчуганите. Освен това са много лесни за почистване. Нужни са ви само вода и миещ препарат. Бебешките буйки са обувките, които най-нежно ще се погрижат за първите стъпки на вашето дете!    Обувки 2

Спортни обувки 

След като детето се научи да ходи, то започва да открива и опознава света по най-активния начин – с игра! Тя включва тичане, скачане, катерене по различни повърхности. Пръв приятел в детските игри са удобните обувки! Те трябва да следват естествените движения на малките крачета и да носят усещането, че ходиш бос. Спортните обувки са най-експлоатираните от децата. Те трябва да са с изключително стабилна подметка, която осигурява добро сцепление, да са леки и гъвкави, изработени от естествени материали. За целта ние от Колев и Колев създадохме иновационната система флекси степ. Тя осигурява гъвкавост на подметката точно там, където е естественото прегъване на стъпалото на детето. За по-малките деца спортните обувки задължително трябва да фиксират добре глезена. За децата в училищна възраст можете да изберете надеждни спортно-елегантни обувки, маратонки, гуменки или сникърси.   

Зимни обувки

Зимният сезон поставя най-много предизвикателства пред детските обувки. Те трябва да са топли, да не пропускат вода и да са удобни, така че малчуганите спокойно да прекарат цял ден с тях. Детските боти и ботуши задължително трябва да са изработени от естествени материали, най-добре естествена кожа. Тя задържа топлината в обувките, но едновременно с това не запарва крачетата. За сухи крачета ние от Колев и Колев използваме мембраната ККТЕХ в нашите детски боти и ботуши. Тя има три слоя, които защитават детското краче дори след цял ден игри в снега!  

Обувки 3

Летни обувки

През летните месеци най-важно е детското краче да може да диша с обувките, които сте му избрали. Това може да са сандали, чехли или джапанки. Важно е обаче летните детски обувки да осигуряват и стабилност, особено за по-малките деца. Не само сандалите, но и чехлите и джапанките е добре да са фиксирани за глезена, за да не се изплъзват. Това осигурява по-голяма стабилност и безопасност при движение. Летните обувки са подходящи за плаж, басейн и всякакви други водни приключения.  

Обувки за дъжд

Колкото и да не ни се иска, идва това време от годината, в което дъждовете са всекидневие. Тогава трябва да помислите как да запазите крачетата на малките палавници сухи. На помощ идват гумените ботуши – най-сигурните обувки при дъждовно време! Избирайте такива с дълбоки грайфери, които дават стабилност дори при мокри и кални настилки. Не забравяйте, че гумените обувки трябва да се носят с чорапи. Така ще защитите крачетата от бактерии.  

Обувки за вашето дете от Колев и Колев


За току-що проходилите, за малчуганите в детската градина или за тези, които вече ходят на училище, ние от Колев и Колев предлагаме най-подходящите обувки! От 25 години обуваме децата на България с висококачествени обувки, отговарящи на индивидуалните им нужди!

Обръщаме внимание не само на изработката и материалите, но и на дизайна на обувките, за да се харесат както на родителите, така и на малчуганите. Ние вярваме, че всяко дете заслужава да стъпва смело и да открива света с усмивка и удобни обувки!

Съвети при избора на обувки за деца

Първите обувки – буйките

Спортни обувки

Зимни обувки

Летни обувки

Обувки за дъжд

Обувки за вашето дете от Колев и Колев

Блог

Блог

От какви обувки се нуждае всяко дете, докато расте?

От какви обувки се нуждае всяко дете, докато расте? - Колев и Колев

Децата, независимо от възрастта им, винаги се нуждаят от удобни обувки. Затова те трябва да са внимателно подбрани според индивидуалните им нужди. Децата, независимо от възрастта им, винаги се нуждаят от удобни обувки. Затова те трябва да са внимателно подбрани според индивидуалните им нужди. 2021-03-01T17:23:43+02:00 От какви обувки се нуждае всяко дете, докато расте?

<p>От първите стъпки, през разходките и игрите навън, до детската градина и училището децата винаги се нуждаят от удобни обувки. Те трябва да са внимателно подбрани според възрастта им, индивидуалните характеристики на крачетата им, сезона и нуждите им. Изборът на правилните обувки е много важен за малките деца, тъй като стъпалото им все още се развива. В ранна детска възраст крачетата са още меки и податливи, затова носенето на неподходящи обувки може да доведе до трайни увреждания, не само на ходилата, но и на цялостната стойка и походка на детето. Вижте от какви видове обувки се нуждае всеки малчуган, докато расте!&nbsp;&nbsp;<span>&nbsp;</span></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14313/files/image/obuvki-8.jpg" alt="Обувки 1" title="Обувки 1 | Колев и Колев" class="alignright" /></p> <h2 id="saveti-pri-izbora-na-obuvki-za-detsa">Съвети при избора на обувки за деца<strong>&nbsp;&nbsp;</strong><span>&nbsp;</span></h2> <p>Преди да стигнем до различните видове обувки, има няколко универсални съвета, които ще ви помогнат при избора:&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <ul> <li>Винаги измервайте стъпалата на детето, преди да купите <a href="https://k-k.bg/category/detski-obuvki" target="_blank" rel="noopener">детски обувки</a>. При нужда можете да се консултирате със специалист в магазин за детски обувки, който ще ви помогне да определите точния номер обувки за малчугана.</li> <li>Обувките не трябва да са нито прекалено големи, за да не се изваждат, нито прекалено малки, за да не стягат крачетата.</li> <li>Предната част на обувките трябва да е по-широка от петата. Избягвайте обувки със заострен връх, тъй като те ограничават мястото, необходимо на пръстите, за да се движат свободно.</li> <li>Обувките трябва да осигуряват опора на крака, особено около петата. Дори сандалите е добре да са със затворена пета, особено за по-малки деца.</li> <li>Когато купувате детски обувки, трябва да има приблизително 1 см празно пространство за движение на пръстчетата.</li> <li>Обувките трябва да са леки и да позволяват на крака да стъпва естествено. Следете дали подметката е гъвкава.</li> <li>Стелките в обувките трябва да са меки и нежни и да не запарват краката.</li> <li>Уверете се, че детските обувки имат добро сцепление с различни повърхности. Това е особено важно за зимните обувки &ndash; боти и ботуши, както и за спортните обувки, с които децата са най-активни.</li> <li>Първите детски обувки трябва да имат твърда предна част, за да предпазват нежните пръстчета от наранявания.</li> <li>За по-малки деца избирайте обувки с велкро лепенки, след това можете да преминете на цип, а накрая &ndash; на връзки.</li> <li>Детските обувки трябва да са изработени от естествени материали &ndash; те са безопасни, позволяват на крака да диша и имат много по-дълъг живот.</li> <li>Малчуганите имат нужда от ортопедични обувки само при доказан медицински проблем, който трябва да се лекува. Във всички останали случаи избирайте качествени нормални обувки.&nbsp; &nbsp;</li> </ul> <h2 id="parvite-obuvki-buykite">Първите обувки &ndash; буйките</h2> <p>Буйките са първите обувки, които се озовават върху детското краче, затова те трябва да са напълно безопасни и да подпомагат правилното развитие. През последните 25 години ние от Колев и Колев наложихме буйката като най-добрия избор за прохождащи деца. Тя е лека и мека. Лицевата ѝ част е от микрофибър, ходилото е от каучук, има нежна яка, която предпазва глезена. Ципът на буйката минава през средата на ходилото, което я прави изключително лесна за обуване. Тези обувки дават необходимата свобода на движение на пръстчетата и защитават крачетата от удари и наранявания. Буйките на Колев и Колев са изработени от напълно безопасни материали, за да се гарантира здравето на малчуганите. Освен това са много лесни за почистване. Нужни са ви само вода и миещ препарат. Бебешките буйки са обувките, които най-нежно ще се погрижат за първите стъпки на вашето дете!&nbsp;<span>&nbsp; &nbsp;<img alt="Обувки 2" src="https://cdncloudcart.com/14313/files/image/obuvki-9.jpg" title="Обувки 2 | Колев и Колев" class="alignleft" /></span></p> <h2 id="sportni-obuvki">Спортни обувки&nbsp;</h2> <p>След като детето се научи да ходи, то започва да открива и опознава света по най-активния начин &ndash; с игра! Тя включва тичане, скачане, катерене по различни повърхности. Пръв приятел в детските игри са удобните обувки! Те трябва да следват естествените движения на малките крачета и да носят усещането, че ходиш бос. Спортните обувки са най-експлоатираните от децата. Те трябва да са с изключително стабилна подметка, която осигурява добро сцепление, да са леки и гъвкави, изработени от естествени материали. За целта ние от Колев и Колев създадохме иновационната система флекси степ. Тя осигурява гъвкавост на подметката точно там, където е естественото прегъване на стъпалото на детето. За по-малките деца спортните обувки задължително трябва да фиксират добре глезена. За децата в училищна възраст можете да изберете надеждни спортно-елегантни обувки, маратонки, гуменки или сникърси.&nbsp; &nbsp;<strong><br /> </strong></p> <h2 id="zimni-obuvki">Зимни обувки</h2> <p>Зимният сезон поставя най-много предизвикателства пред детските обувки. Те трябва да са топли, да не пропускат вода и да са удобни, така че малчуганите спокойно да прекарат цял ден с тях. Детските боти и ботуши задължително трябва да са изработени от естествени материали, най-добре естествена кожа. Тя задържа топлината в обувките, но едновременно с това не запарва крачетата. За сухи крачета ние от Колев и Колев използваме мембраната ККТЕХ в нашите <a href="https://k-k.bg/category/detski-boti" target="_blank" rel="noopener">детски боти</a> и ботуши. Тя има три слоя, които защитават детското краче дори след цял ден игри в снега!&nbsp;&nbsp;<br /><br /><img alt="Обувки 3" title="Обувки 3 | Колев и Колев" src="https://cdncloudcart.com/14313/files/image/obuvki-7.jpg" class="alignright" /></p> <h2 id="letni-obuvki">Летни обувки</h2> <p>През летните месеци най-важно е детското краче да може да диша с обувките, които сте му избрали. Това може да са сандали, чехли или джапанки. Важно е обаче летните детски обувки да осигуряват и стабилност, особено за по-малките деца. Не само сандалите, но и чехлите и джапанките е добре да са фиксирани за глезена, за да не се изплъзват. Това осигурява по-голяма стабилност и безопасност при движение. Летните обувки са подходящи за плаж, басейн и всякакви други водни приключения.&nbsp;&nbsp;</p> <h2 id="obuvki-za-dazhd">Обувки за дъжд</h2> <p>Колкото и да не ни се иска, идва това време от годината, в което дъждовете са всекидневие. Тогава трябва да помислите как да запазите крачетата на малките палавници сухи. На помощ идват гумените ботуши &ndash; най-сигурните обувки при дъждовно време! Избирайте такива с дълбоки грайфери, които дават стабилност дори при мокри и кални настилки. Не забравяйте, че гумените обувки трябва да се носят с чорапи. Така ще защитите крачетата от бактерии.&nbsp;&nbsp;<strong><br /> </strong></p> <h2 id="obuvki-za-vasheto-dete-ot-kolev-i-kolev">Обувки за вашето дете от Колев и Колев</h2> <p><strong><br /> </strong>За току-що проходилите, за малчуганите в детската градина или за тези, които вече ходят на училище, ние от Колев и Колев предлагаме най-подходящите обувки! От 25 години обуваме децата на България с висококачествени обувки, отговарящи на индивидуалните им нужди!</p> <p><span>Обръщаме внимание не само на изработката и материалите, но и на дизайна на обувките, за да се харесат както на родителите, така и на малчуганите. Ние вярваме, че всяко дете заслужава да стъпва смело и да открива света с усмивка и удобни обувки!<br /><br /> </span></p> <p><a href="#saveti-pri-izbora-na-obuvki-za-detsa" title="Съвети при избора на обувки за деца | Колев и Колев"> Съвети при избора на обувки за деца </a></p> <p><a href="#parvite-obuvki-buykite" title="Първите обувки &ndash; буйките | Колев и Колев"> Първите обувки &ndash; буйките </a></p> <p><a href="#sportni-obuvki" title="Спортни обувки | Колев и Колев"> Спортни обувки </a></p> <p><a href="#zimni-obuvki" title="Зимни обувки | Колев и Колев"> Зимни обувки </a></p> <p><a href="#letni-obuvki" title="Летни обувки | Колев и Колев"> Летни обувки </a></p> <p><a href="#obuvki-za-dazhd" title="Обувки за дъжд | Колев и Колев"> Обувки за дъжд </a></p> <p><a href="#obuvki-za-vasheto-dete-ot-kolev-i-kolev" title="Обувки за вашето дете от Колев и Колев | Колев и Колев"> Обувки за вашето дете от Колев и Колев </a></p>

Сравнение на продукти