Свържи се с нас:
0886 401 409

Меню
Меню
  • Начало
  • Детското краче - анатомия и развитие

Детското краче - анатомия и развитиеАНАТОМИЯ

Малкото детско ходило се състои от 28 кости, 107 връзки и 19 мускула, свързани чрез стави и сухожилия. Всичко това осигурява опора и мобилност на детето. Изумително е как това малко чудо се превръща в стабилен и здрав спътник за цял живот.

По време на целия ни живот нашите крака изминават разстояние, равно на три до четири околосветски обиколки. Когато вървят, подскачат или бягат ходилата понасят тежест, няколко пъти по-голяма от тази на тялото. С всяка измината стъпка, крачетата стават по-стабилни и по-здрави, като запазват гъвкавостта си. Ето защо природата ги е дарила с много специална структура. Дори и през първите месеци, малките крачета се движат игриво и с лекота. Когато децата започнат да пълзят, да стоят изправени и да ходят, от детското ходило и мускулите на крачетата се изисква много повече. Затова е необходимо много движение и игра с детски обувки, които идеално пасват на крачетата, не им стискат, осигуряват опора и мобилност без да ограничават естественото им развитие.

Съвместно с педиатри и ортопеди специалистите на „Колев и Колев” създават обувки, които оптимално да подкрепят естественото развитие на детското краче, защото здравите деца не се нуждаят от ортопедични, а от анатомични обувки, които да следват естествените извивки на крачетата им.

РАЗВИТИЕ

Движението е в основата на цялостното развитие на детето, защото дори и умствената дейност е тясно свързана с двигателната функция.

Децата интуитивно знаят кога е времето да направят първите си стъпки. Като цяло те започват да се учат да ходят приблизително между осмия и дванадесетия месец. От първата до четвъртата година крачето пораства с по два номера годишно. При момичетата крачето спира да расте между десет и четиринадесет годишна възраст, докато при момчетата спира своя растеж между четиринадесет и осемнадесет годишна възраст.

Щом детето се научи да ходи, върху крачетата му се разпределя по-голямо тегло. Ходилата и краката започват да играят все по-голяма роля. Мускулите, връзките и сухожилията постоянно се адаптират към физическото натоварване. В момента, в който детето започне да изследва света в изправено положение, става изключително важно ходилата му да се развиват правилно. 98% от всички деца се раждат със здрави крачета. Повечето увреждания, свързани с тях се причиняват още в най-ранна детска възраст от липсата на движение и обувки, които са неподходящи за детските крачета.

За да сме сигурни, че ходилата се развиват здрави, трябва да се погрижим те да се движат колкото е възможно по-свободно. Детските ходила имат нужда от движение, за да се осигури здравословното им развитие. Колкото повече Вашето дете играе, толкова по-здрави и силни стават крачетата му. Най-добрият начин е те да са боси или в подходящите детски обувки.

Сравнение на продукти