Свържи се с нас:
0886 401 409

Ортопедични стелки

Ние в ОртоКК извършваме диагностика на проблемни ходила и изработваме индивидуални стелки. Разполагаме със съвременно оборудване и използваме висококачествени материали.

Към всеки клиент подхождаме персонално, сканираме ходилата му и създаваме 3D образ. Използвайки информацията за състоянието на краката, ние създаваме индивидуален проект за стелка. Изработваме я от подходящ материал според проблема, като използваме специализирано оборудване.

 

РЕЗУЛТАТИ:

– При децата. Коригират се краката и е възможно частично или пълно излекуване.

– При възрастни хора. Усеща се частично или пълно облекчаване на болката. Създава комфорт при ходене.

ДИАГНОСТИКА НА ХОДИЛА

В приемната на Колев и Колев разполагаме със съвременно оборудване за статично и динамично сканиране на ходилата. Резултатът е образ на ходилата с информация за съществуващи ортопедични проблеми. Информацията може да се използва от лекуващи ортопеди и дава възможност за изработване на индивидуална стелка.

 

                      

Производство на индивидуални стелки за бременни жени.

Поради естественото наддаване на тегло по време на бременността,
центърът на тежестта се измества, което предизвиква натоварване на
гръбнака и добавя допълнително напрежение върху коленете и стъпалата.
В следствие на това някой жени изпитват болки в краката и гърба.
Ние предлагаме - безплатна диагностика и изработване на индивидуални стелки.
Тези стелки поставят тялото в правилна позиция и облекчават болките.Oртопедични стелки – кога наистина имате нужда от тях?   

Стъпалата са опората на всяко движение. Здравите ходила са като добрите амортисьори, при наличието на медицински проблем обаче, може да имате нужда от ортопедични стелки. Те са подходящи както за деца, така и за възрастни. Разберете повече за нуждата от носене на ортопедични стелки в следващите редове.     

Виж повече:

Ортопедични стелки за деца

Много родители посягат към ортопедични стелки, в стремежа си да дадат най-добрата грижа. Истината е, че ако децата ви са здрави, те не се нуждаят от ортопедични стелки. Обувките им трябва да следват естествените извивки на крачето, за да може движението с тях максимално да се доближи до босото ходене. Те трябва да са с широка предна част, без повдигащи елементи на стелката и с равно, гъвкаво ходило.

Ортопедичните стелки служат, за да се коригира конкретен проблем. Ако такъв липсва, те по-скоро биха навредили на детето, отколкото да му помогнат. Ортопедичните стелки и обувки за деца са необходими при: крив крак, по-къс крак, по-дълъг крак и т.н. В тези случаи се изработват обувки и/или ортопедични стелки по индивидуален размер, в които са заложени необходимите корекции.

Ортопедични стелки при различна дължина на краката

При децата с доказан медицински проблем, ортопедичните стелки помагат за оздравяване или за облекчаване на болката при движение. При различна дължина на краката, ортопедичните стелки и обувки могат да помогнат за изравняването им, както и да предпазят гръбначния стълб от последващи изкривявания.

Ортопедични стелки при изкривен крак

Ако детето има изкривено краче, ортопедичните стелки и обувки могат да осигурят опората и стабилността, от които се нуждае. В практиката си, ние от Колев и Колев, сме виждали деца, които идват в инвалидни колички, не защото не могат да ходят, а поради липса на стабилност при стъпване, вследствие на деформации. Благодарение на подходящите ортопедични стелки и обувки, които изработваме по поръчка, децата стават от инвалидната количка и започват на ходят.

Ортопедични стелки при плоскостъпие

Плоскостъпието е често срещано при децата и родителите бързо се втурват към ортопедичните стелки. Според съвременната медицина то се приема за нещо нормално до втората година на детето. Между 3-тата и 7-мата година е изключително важно да следите как се развиват стъпалата на малчуганите. При нужда се консултирайте със специалист, който при нужда да ви насочи към подходящи ортопедични стелки или обувки.

Някои от най-често срещаните симптоми на плоскостъпие са:

 • Болка или схващане на стъпалото или прасеца.
 • Изкривяване на петата.
 • Промяна в походката.
 • Дискомфорт при носене на обувки.
 • Рязко намаляване на физическата активност.

Хубавото е, че този проблем може да се коригира с подходящите ортопедични стелки.

Ортопедични стелки за възрастни

Нуждата от ортопедични стелки при възрастните се появява с първите признаци на болка при ходене. Ортопедичните стелки имат за цел да поддържат крака, да направят движението по-лесно и, разбира се, да предотвратят болката. Ортопедичните стелки могат да се поставят в различни обувки и са най-лесният и достъпен начин да се справите с болката при движение.

Ортопедични стелки при плоскостъпие за възрастни

Плоскостъпието е най-често срещаният проблем, който изисква носенето на ортопедични стелки. То представлява спадане на напречния и/или надлъжния свод на стъпалото. Симптомите му са: болка, изтръпване и бърза умора на краката при движение. Ортопедичните стелки облекчават тези състояния.

Възможно е да имате и безсимптомно плостостъпие, т.е. установено е от специалист, но вие да не изпитвате никакъв дискомфорт. В този случай носенето на ортопедични стелки не е задължително, но може да се прави с цел профилактика.

Имате ли нужда от ортопедични стелки?

Как да разберете дали имате нужда от ортопедични стелки? При появата и на най-лек дискомфорт при ходене, е добре да се консултирате с лекар. Той може да ви насочи към конкретен вид ортопедични стели, подходящи за коригирането на вашия проблем. Ето в кои случаи най-често бихте имали нужда от ортопедични стелки:

 • Прекарвате цял ден на крак – продължителното стоене в изправено положение може да причини подуване или друг дискомфорт на краката. В този случай, за да облекчите напрежението, заложете на подходящи ортопедични стелки.
 • Носите неудобни обувки – най-често това са високите токчета при жените. Заострените модели обувки също вредят на краката. За да се справите с този проблем, може да използвате ортопедични стелки.
 • Имате твърде висок свод – ако имате този проблем, то е много вероятно обикновените обувки да не са ви удобни, защото не могат да осигурят подкрепата, от която се нуждаете. За да предотвратите негативни последици в бъдеще, добре е да носете ортопедични стелки.
 • Имате сила болка в крака или петата – много хора подценяват болките в краката, те обаче са сигнал, че нещо не е наред. Откажете се от неудобните обувки и поставете подходящи ортопедични стелки, след консултация със специалист.
 • Обувките ви се износват неравномерно – това е сигурен знак, че не стъпвате правилно. Обърнете внимание дали обувките ви са износени повече от вътрешната или външната страна. Дали едната обувка има повече следи от носене? Ако забележите нещо подобно, веднага се консултирайте със специалист, който да ви насочи към правилните ортопедични стелки за вас.
 • Скоро сте претърпели травма на долен крайник – ако сте наранили тазобедрената си става, коляното, крака или глезена, това може да повлияе на натиска, който оказвате върху стъпалото. За да намалите напрежението, използвайте ортопедични стелки, докато се възстановените.

Ортопедични стелки от Колев и Колев

Ние сме българска компания с над 25-годишен опит в производството на обувки за деца и възрастни, включително и на ортопедични обувки с ортопедични стелки. Те ще ви помогнат да се справите с проблеми като: плоскостъпие, халтави стави, широки стъпала, тесни стъпала, скъсяване на ахилесово сухожилие, диабетно стъпало, детска церебрална парализа или друг медицински проблем.

Обувките с ортопедични стелки се изработват по индивидуална поръчка. Видът им се определя на база предписанията на вашия лекар и поставената медицинска диагноза. За да можем да изработим необходимите обувки с ортопедични стелки за вашите нужди, е нужно специалистите ни да ви вземат точен размер в някоя от нашите приемни. Те се намират в градовете: София, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Враца, Перник, Плевен, Сливен, Търговище и Добрич. Повече информация за тях можете да откриете тук. Съветваме ви да си запазите час предварително, за да не се налага да чакате, когато дойдете на място. Радвайте се на лекотата от всяко движение с правилните ортопедични стелки!

Oртопедични стелки – кога наистина имате нужда от тях?

Ортопедични стелки за деца

Ортопедични стелки при различна дължина на краката

Ортопедични стелки при изкривен крак

Ортопедични стелки при плоскостъпие

Ортопедични стелки за възрастни

Ортопедични стелки при плоскостъпие за възрастни

Имате ли нужда от ортопедични стелки?

Ортопедични стелки от Колев и Колев

Сравнение на продукти