Свържи се с нас:
0886 401 409

Ортопедични стелки

Ние в Колев и Колев извършваме диагностика на ходилото и в зависимост от функционалните нарушения изработваме индивидуални стелки. Разполагаме със съвременно технологично оборудване и използваме висококачествени материали.

Към всеки клиент подхождаме индивидуално, сканираме ходилата му и създаваме 3D образ. Използвайки информацията за състоянието на ходилото, ние създаваме индивидуален проект за стелка. Изработваме я от подходящ материал, съобразен с ортопедичния проблем, като използваме специализирано оборудване.

 

РЕЗУЛТАТИ:

 

  • При децата с функционални ортопедични проблеми навременната корекция на позицията на стъпалото, може да доведе до пълно отстраняване на проблема, а при по-големи отклонения от нормалното развитие до значително подобрение на функцията на стъпалото.
  • При възрастните, страдащи от функционална деформация на стъпалата – подобрението и пълно облекчаване на болката настъпва незабавно. Индивидуално изработените от нас стелки създава комфорт и устойчивост при ходене.

 

 

ДИАГНОСТИКА НА ХОДИЛА

 В приемната на Колев и Колев разполагаме със съвременно оборудване за статично и динамично сканиране на ходилата. Резултатът от функционалното изследване ни дава информация за съществуващите отклонения в позицията на стъпалото и изработване на индивидуална стелка. Тази информация може да бъде предоставена и на лекуващия лекар, за проследяване на резултатите от корекцията.

 

                  

ИЗРАБОТВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ СТЕЛКИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ

 Бременността е един от най-щастливите периоди в живота на жената. Този красив период обаче, е съпътстван от промени в женското тяло, появяват се различни оплаквания. Едно от тях, което често се пренебрегва, е болките в ходилата.

Значителното покачване на теглото за кратко време и изместването на центъра на тежестта увеличава многократно натоварването на коленете и стъпалата на жената. Така се създават условия за спадане на свода на ходилото. При настъпилото плоскостъпие умората настъпва по-лесно, все по осезаемо става и чувство на тежест и болки в ходилата, а често се появява и оток. Спадането на сводовете на ходилата води до разместване на позицията на костите на ходилото една спрямо друга, затруднява се «амортисьорната» му функция, походката се променя. Получава се претоварване на коленните и тазобедрените стави и гръбначния стълб. Ходенето става тромаво и предизвиква болки в стъпалата, подбедриците и гърба.

Затова е важно бременните жени да знаят как да се грижат за краката си по време на бременността!

Ние можем да изработим за Вас индивидуални стелки, съобразени с анатомичните особености на Вашия крак! Те ще облекчат затрудненията, които изпитвате по време на бременността. Индивидуално изработените от нас ортопедични стелки дават възможност за предпазване от плоскостъпие, поддържат и коригират позицията на стъпалото. Така краката се поставят в правилна позиция, не се натоварват допълнително ставите, и се осигурява максимален комфорт за отеклите и уморени ходила.


ОРТОПЕДИЧНИ СТЕЛКИ – КОГА НАИСТИНА ИМАТЕ НУЖДА ОТ ТЯХ?  

Всеки от нас има своя уникална походка, а походка е отражение на цялостното здравословно състояние на човека. Установяването на отклоненията от нормалните анатомични особености на стъпалото е много важна за цялостното състояние на опорно двигателния – апарат. За специалистите, ходилото, стойката и походката са изключително важни, защото те пряко рефлектират върху здравето на целия костно - ставен апарат. В случаите, когато е налице функционално отклонение на позицията на ходилото е възможно да се направят адаптирани, локални корекции с индивидуални ортопедични стелки, за да се подобри състоянието на страдащия и да се избегнат хроничните усложнения, причинени от деформациите на ходилата. 

Виж повече:

ИМАТЕ ЛИ НУЖДА ОТ ОРТОПЕДИЧНИ СТЕЛКИ?

Как да разберете дали имате нужда от ортопедични стелки? При появата и на най-леко затруднение при ходене, е добре да се консултирате с медицински специалист. Той може да ви насочи към конкретен вид ортопедична корекция, която ще облекчи вашия проблем.

Ето в кои случаи най-често бихте имали нужда от ортопедични стелки:

  • Прекарвате по-голямата време от деня прав – продължителното стоене в изправено положение води до прекомерен натиск върху ходилата, то може да причини и оток на долните крайници. В този случай, за да облекчите напрежението и дискомфорта, заложете на подходящи ортопедични стелки.
  • Носите неудобни обувки – най-често това са обувки с високи токчета. Заострените модели обувки също вредят на краката. За да се справите с този проблем, може да използвате ортопедични стелки.
  • Имате твърде висок свод – ако имате този проблем, то много вероятно е всекидневните обувки да не са ви удобни, защото не могат да осигурят подкрепа на костния апарат, от която се нуждаете. За да предотвратите негативни последици, добре е да носете ортопедични стелки.
  • Чувствате силна болка в областта на петата – много хора подценяват болките в краката, те обаче са сигнал, че нещо не е наред. Откажете се от неудобните обувки и поставете подходящи ортопедични стелки, след консултация със специалист.
  • Обувките ви се износват неравномерно – това е сигурен знак, че не стъпвате правилно. Обърнете внимание дали обувките ви са износени повече от вътрешната или външната страна. Ако забележите нещо подобно, веднага се консултирайте със специалист, който да ви насочи към правилните ортопедични стелки за вас.
  • Ако скоро сте претърпели травма на долен крайник – тазобедрена става, коляното, глезена става, костите на крака, това може да повлияе негативно на натиска, който тялото оказва върху стъпалото. За да намалите напрежението и за да облекчите прекомерното натоварване - използвайте ортопедични стелки за пълно възстановените.

 

ОРТОПЕДИЧНИ СТЕЛКИ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Нуждата от ортопедични стелки при възрастните хора се появява с първите признаци на затруднение в походката и болка при ходене. Ортопедичните стелки в тези случаи имат за цел да поддържат позицията на крака, да направят движението по-лесно и с това да предотвратят болката. Ортопедичните стелки могат да се поставят в различни обувки и са най-лесният и достъпен начин да се справите със затрудненията и болката при движение.

    

ОРТОПЕДИЧНИ СТЕЛКИ ПРИ ПЛОСКОСТЪПИЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Плоскостъпието е един много често срещан проблем, който изисква носенето на индивидуални ортопедични стелки. Плоскостъпието представлява спадане на напречния и/или надлъжния свод на стъпалото. Симптомите му са: болка, изтръпване и бърза умора на краката при движение. Ортопедичните стелки облекчават тези състояния, функционално коригират позицията на стъпалото и облекчават бързо и трайно симптомите съпътстващи плоскостъпието.

Сравнение на продукти