Свържи се с нас:
0886 401 409

  • Начало
  • Защо избрахме органичен памук за нашите детски дрехи

Защо избрахме органичен памук за нашите детски дрехи

Здравите крачета са основата на доброто физическо развитие на детето.
Затова през 1996, ние от Колев и Колев избрахме да се грижим за крачетата на вашите деца, създавайки правилни детски обувки. Всички знаем, че кожата е най-големият орган. Сега, ние се впускаме в ново начинание!

Така, както сме се грижили за крачетата на вашите деца през последните 26 години, започваме да се грижим и за тяхната кожа.
Още от раждането, тя е толкова нежна и деликатна, а и изложена на стресиращи външни фактори. Тя има милиони рецептори, които реагират на допир. Дрехите са в непрестанен досег до кожата на вашето дете.
Тя е изключително нежна и чувствителна и е 5 пъти по-тънка от вашата собствена. Вашата е способна да попие 60% от токсичните вещества, които са в съприкосновение, така, че тъканите, които са в непрестанен контакт до кожата на вашия малчуган са изключително важни.
Като родители, ние искаме най-доброто за вашите деца.
А най-доброто детско облекло се свежда до избора на материя.
Именно затова, ние избрахме нашите детски дрехи да бъдат изработени не просто от памук, а от органичен памук.

Защо избрахме органичен памук?
Всъщност памукът е едно от най – третираните по химически начини влакна, които съществуват на пазара. За разлика от конвенционалния памук, органичният памук се отглежда без пестициди, хербициди и химични торове. Изделията от органичен памук не се обработват с формалдехид и за тях се използват слаби бои (растителни или минерални), които не съдържат тежки метали и петролни продукти.
Платът от органичен памук е мек, дишащ, издръжлив и удобен.
Детските дрехи от органичен памук са невероятно устойчиви!
Избирайки органично детско облекло, не само правите най-добрия избор за Вашето дете, но и за заобикалящата Ви околна среда.
За производството на органичен памук е необходима по-малко вода, отколкото за производството на обикновен памук.

Да обобщим предимствата на облеклата от органичен памук :
Органичният памук, който е използван в колекцията детски облекла на Колев и Колев е произведен от сертифициран по GOTS производител, което е неоспоримо доказателство за стриктно спазените изисквания памукът да е отглеждан в необработени с химикали почви, да няма ГМО в семената, да няма никакво допълнително третиране на растенията и събирането на реколтата да е осъществено от човек.
Една от основните причини при избора ни да бъде всичко изцяло от органичен памук е че не предизвиква нежелани кожни реакции при бебета и деца, които като цяло имат склонност към такива и много деликатна кожа. Органичния памук е хипоалергенен!
Оцветяването на органичния памук става с бои на водна основа, които са слаби и не съдържат вредни елементи като петролни продукти и метали.
Органичния памук е екологичен, а производителите на органичен памук, както и работниците, които се грижат за него не са засегнати здравословно от дейността си. При конвенционалният памук има определен риск за хората, които работят с него тъй като са изложени на пряк досег с токсичните химикали, с които е третиран памукът.
Местата, където е засят конвенционален памук са със силно замърсена питейна вода и много от хората, които живеят в близост страдат от различни заболявания. Процентът им е в пъти по-голям от този, които се наблюдава при хора обитаващи места, близо до посеви с органичен памук.

В заключение, ние от Колев и Колев  Ви съветваме да избирате всеки ден за своето дете само детски дрехи от органичен памук!

Сравнение на продукти